06-24822814 salacia@live.nl

Bij voetreflexmassage worden zones op de voet gemasseerd die corresponderen met zones elders in het lichaam. Hierdoor wordt het lichaam geholpen om zijn eigen geneeskracht optimaal te krijgen. De massage is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflextherapie, waarbij de westerse benadering zich richt op de reflexzones op de voeten en de Chinese benadering op meridianen en acupressuurpunten op voeten en onderbenen.

Hoofdpijn kan in vele verschillende vormen voorkomen, bijvoorbeeld zeurende, stekende of kloppende hoofdpijn. En kan diverse oorzaken hebben: o.a. stress, whiplash, bijholteontsteking of een hersenschudding. Het meest voorkomend is de spanningshoofdpijn.

Hoofdpijn is meestal niet het gevolg van een ernstige aandoening, maar dat maakt de pijn niet minder vervelend.
Mensen die hoofdpijn hebben zitten vaak ‘te veel in hun hoofd’, door de aandacht tijdens de voetreflexmassage naar de voeten te brengen kunnen ze ‘uit hun hoofd’ komen waardoor de hersenen kunnen ontspannen en de hoofdpijn kan verminderen.

Om hoofdpijn te verlichten kun je onderstaande tips toepassen:

9

Water

Drink voldoende water. Water zorgt er voor dat afvalstoffen makkelijker afgveord kunnen worden.

9

Balans

Zorg voor een goede balans tussen spanning en ontspanning, tussen Yin en Yang.

9

Massage

Leg één hand op het voorhoofd en de andere achter in de nek, tegen de schedelrand aan. Houd dit een aantal ademhalingen vast. Dit kun je zittend of liggend doen.