06-24822814 salacia@live.nl

Over Salacia

Mijn verhaal

Als kind keken we thuis veel naar sport: voetbal, schaatsen, tennis en later, toen ik zelf ging volleyballen, naar volleybal. Ook gingen we elke vakantie veel wandelen en fietsen, toen had ik daar een ontzettende hekel aan (en in mijn herinnering regende het altijd als wij op vakantie waren). Maar nu vind ik het heerlijk om elke ochtend een rondje door de polder te lopen met onze hond.
Ik vond het leuk om sport te kijken, maar was zelf dus geen sporttalent. Vooral als er iemand geblesseerd raakte was ik geïnteresseerd: wat was er aan de hand, kon iemand weer verder sporten en als dat niet zo was waarom dan niet. Dat bracht mij op het idee om fysiotherapie te gaan studeren. Helaas was dat een studie waarvoor je ingeloot moest worden en ik werd uitgeloot. Wat nu dan? Ik wist in ieder geval zeker dat ik in de gezondheidszorg wilde werken en mensen wilde helpen met bewegen.

Acupuncturist leek mij wel wat, omdat ik ooit met behulp van acupunctuur van steeds terugkerende kaakholteontstekingen was afgeholpen. Maar ja, dat was toch veel te moeilijk voor mij? Het heeft dus heel wat jaren en opleidingen (eerst in de reguliere geneeskunde en later in de alternatieve) geduurd voordat ik voldoende zelfvertrouwen had opgebouwd om aan die studie te beginnen.

Het meeste zelfvertrouwen heb ik gekregen doordat ik op een gegeven moment een yogaopleiding aan het doen was. Dat had ik helemaal niet verwacht; yoga is toch dat je jezelf in allerlei bochten wringt? Dat yoga ook mentaal effect had wist ik toen helemaal niet.

Ook het feit dat ik diverse van mijn collega’s in de zorg met rug- en schouderklachten door mijn massages van hun klachten af kon helpen en daarmee zelfs een operatie kon voorkomen heeft meegeholpen aan mijn zelfvertrouwen en mijn vertrouwen in de Chinese geneeskunde.

Naast het geven en zelf beoefenen van yoga loop ik ook graag hard, nou ja, hard, het is meer joggen, maar het bewegen in de natuur vind ik heerlijk. Maar in de loop van de jaren heb ik daardoor diverse blessures gehad: liesklachten, hallux valgus, hielspoor en shin splint. Ook had ik regelmatig rugklachten door mijn werk. Daar ging ik dan voor naar een fysiotherapeut en kreeg oefeningen, maar helaas werkte dat lang niet altijd goed. Via de Chinese geneeskunde leerde ik dat dat was omdat de oefening gericht was op die ene klacht en de oorsprong van die klacht soms heel ergens anders vandaan kon komen. Qi yoga en acupunctuur brengen het hele lichaam in balans, dus niet alleen dat ene deel waar je op dat moment de pijn voelt.

Door mijn voorgeschiedenis als sportmasseur ben ik mij gaan specialiseren in sportblessures en vooral het voorkomen daarvan. Vaak is op trainingen veel aandacht voor conditie, kracht en techniek en weinig voor flexibiliteit. Terwijl spieren dat ook nodig hebben om gezond te blijven. Ook is de balans tussen spanning en ontspanning belangrijk om jezelf gezond te houden. In mijn yogalessen is daarom naast de strekkingen ook aandacht voor ontspanning. Ontspannen bewegen op de ademhaling en contact maken met je lichaam om de spanning te voelen en je er bewust van te worden. Ook in mijn behandelingen is ontspanning belangrijk, daardoor ga je met veel meer energie weer naar huis.

Maar waarom nou die Chinese geneeskunde? Voor mij is dat omdat preventie daar een grote rol speelt: wat kun je zelf doen om gezond oud te worden? Dat is wat ik wilde: zelf verantwoordelijk zijn voor mijn gezondheid en andere mensen dat ook leren.

Uiteindelijk heb ik mijn droom nu waargemaakt: mensen helpen om pijnvrij te laten bewegen. Alleen dus niet als fysiotherapeut, maar als acupuncturist en yogadocent.

Momenteel werk ik, naast in mijn eigen praktijk, 2.5 dag als radiodiagnostisch laborant in het Reinier de Graafgasthuis in Delft en ben sportmasseur en sportacupuncturist bij de selectie van VV Wilhelmus en de dames en heren van volleybalvereniging Velo.

Sandra Slotboom

Volg Salacia op Facebook:

Opleidingen:

Sportmassage, Den Haag
Sportmassage verbetert de doorbloeding van de spieren.

Voetreflextherapeut, Amstelveen
In deze opleiding worden westerse en Chinese voetreflexmassage gecombineerd.

Tuina masseur, Zoetermeer
Tuina massage is een Chinese massagevorm waarbij meridianen en acupunctuurpunten gemasseerd worden.

Acupunctuur, Breda
Bij acupunctuur worden o.a. naaldjes in bepaalde punten gezet om de Qi in het lichaam te manipuleren.

Specialisaties:

N

Acupunctuur

N

Tuina massage

N

Voetreflextherapie

N

Sportmassage

De praktijk

De praktijk is gevestigd in Delft zuid, in de wijk Tanthof. Voor de deur is voldoende gratis parkeergelegenheid. De praktijkruimte is uitstekend bereikbaar via het openbaar vervoer (tramlijn 1, halte Bikolaan of Abtswoudse park en dan 5 minuten lopen). Behandelingen kunnen op afspraak gedaan worden. Omdat ik tijdens behandelingen de telefoon niet kan beantwoorden kunt u het beste een email, een SMS (06 – 24 82 28 14) of een WhatsApp-bericht sturen. Dan zal ik contact met u opnemen.

Praktijk informatie:

Openingstijden:
Maandag 13.00-17.00
Dinsdag 10.00-13.00
Woensdag 13.00-19.30
Donderdag 10.00-17.00
Vrijdag 10.00-21.00

salacia@live.nl
Omanstraat 58
2622 GZ Delft
06-24822814

Salacia

Heb je vragen over de mogelijkheden?

Neem dan gerust contact met me op!