06-24822814 salacia@live.nl
In deze blog een liggende oefenserie. Begin in rugligging. Als je wilt kun je eerst even contact maken met je ademhaling: adem in door je neus en laat de adem helemaal naar je onderbuik stromen, adem ook weer uit door je neus. Herhaal dit tien keer.  
9

Houtelement

Buig je knieën, je voeten staan achter je billen. Leg één voet op je andere knie en duw op je inademing je voet iets naar achteren en op de uitademing ontspan je weer. Herhaal dit drie keer. Pak dan met je handen de achterkant van het andere been vast en trek dit naar je toe, houd 5 ademhalingen vast. Herhaal met andere been.

9

Vuurelement

Buig je benen; de knieën vallen naar buiten en de voetzolen zijn tegen elkaar. De handen zijn ineengestrengeld boven je hoofd, met de palmen naar je hoofd gericht. Op je inademing strek je armen en benen uit en op de uitademing buig je ze weer. Herhaal dit vijf keer. Strek dan armen en benen, draai de handpalmen en beweeg de armen op je inademing naar het plafond en op je uitademing terug naar de grond. Herhaal dit ook vijf keer.

9

Aarde-element

Eén been ligt gestrekt, het andere been buig je en pak je net onder de knie vast. Op je inademing trek je deze knie naar de borst en op de uitademing ontspan je weer. Herhaal vijf keer en houd dan vijf ademhalingen vast. Strek het been uit en voel even het verschil tussen beide benen voordat je de oefening herhaalt met je andere been.

9

Metaalelement

(Let op: doe deze oefening niet als je zwanger bent of wilt worden!): leg de duim van je linkerhand op het punt van je rechterhand dat in het midden van je middenhandsbeetje van je wijsvinger ligt, houd dit vijf ademhalingen vast. Leg dan de wijsvinger van je linkerhand aan de linkerkant naast je neus. Ook hier vijf ademhalingen vasthouden. Herhaal aan de andere kant.

9

Waterelement

Breng één been gestrekt omhoog met de tenen wijzend naar je neus, je voetzool wijst dan naar het plafond. Houd dit vijf ademhalingen vast. Om het makkelijker te maken kun je je andere been buigen of je been vastpakken aan de achterkant van je bovenbeen. Herhaal met andere been.