06-24822814 salacia@live.nl

Vaak wordt gedacht dat voetreflextherapie bedoelt is om in te zetten bij klachten van de voeten. Maar voetreflextherapie kan bij klachten van het hele lichaam gebruikt worden, bijvoorbeeld bij chronische vermoeidheid.

Bij de voetreflextherapie kijken we niet alleen naar de klacht waarmee iemand in de praktijk komt maar naar het hele lichaam en de geest. Alles in het lichaam is namelijk met elkaar verbonden en de oorzaak van de klacht kan misschien heel ergens anders vandaan komen.
Bij de voetreflextherapie helpen we het lichaam om zijn eigen geneeskracht optimaal te krijgen. De therapie is een combinatie van Westerse en Chinese voetreflextherapie, waarbij de westerse benadering zich richt op de reflexzones op de voeten en de Chinese benadering op meridianen en acupunctuurpunten op voeten en onderbenen.

Natuurlijk is iedereen wel eens moe, vermoeidheid is één van de meest voorkomende klachten. Dat is geen probleem, het zorgt ervoor dat je ook eens tijd moet nemen om te ontspannen. Het wordt pas een probleem als er geen energie meer is om dingen te ondernemen, als de moeheid er ’s morgens al is en ervoor zorgt dat u niet uitgerust opstaat. Er zijn veel verschillende oorzaken van vermoeidheid, waarnaar we op zoek gaan tijdens de anamnese. Bijvoorbeeld: infecties, bloedarmoede of schildklierproblemen. Als de vermoeidheid niet verbetert na rust en langer dan 6 maanden aanwezig is spreken we van chronische vermoeidheid.

 

Zelfhulptips

9

Ga mediteren of ademhalingsoefeningen doen om te ontspannen.

9

Maak regelmatig een korte wandeling in de natuur.

9

Zorg voor gezonde voeding, probeer vooral het eten van suiker zo veel mogelijk te voorkomen.

9

Masseer de meridiaanbanen van de benen: klop met losse vuisten langs de buitenkant van de benen, vanaf de billen tot aan de voeten, klop over de voeten naar de grote teen en klop over de binnenkant van de benen weer omhoog. Herhaal dit een aantal keer.